Αν βρίσκεστε στο ξενοδοχείο μας στα μέσα του καλοκαιριού, τότε μη ξεχάσετε να επισκεφτείτε το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας. Η 17η Ιουλίου είναι η μέρα γιορτής της Αγίας, όπου πλήθος κόσμου συρρέει στον ιερό ναό για να προσκυνήσει την θαυματουργή εικόνα της.

Σε απόσταση μόλις τριών χιλιομέτρων από το ξενοδοχείο μας, βορειοδυτικά της παραλίας της Λυγαριάς, βρίσκεται η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας με την πλακόστρωτη πλατεία της. Η εκκλησία ανεγέρθηκε το 1968, ύστερα από δωρεά της οικογένειας του Νικόλαου Εμμ. Παπαδοπετράκη. 

Κρυμμένη από τα ψηλά πεύκα και τα κυπαρίσσια, η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας φημίζεται για τα γαλάζια παράθυρά της και τον κόκκινο τρούλο της. Εσωτερικά, ο διάκοσμος της είναι λιτός με κάποιες φορητές εικόνες, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει εκείνη της Αγίας Μαρίνας με τα πολλά της τάματα. 

Λόγω της ιδιαίτερης ομορφιάς και της θέσης της, η Αγία Μαρίνα αποτελεί σήμερα ένα πολύ δημοφιλή προορισμό για κοινωνικές τελετές. Αν δεν βρεθείτε εκείνες τις ημέρες για τα πανηγύρια της γιορτής, τότε κάντε μία βόλτα για να αγναντέψετε το θαλασσινό τοπίο υπό την σκιά των δέντρων της πλατείας της.