Η Αγία Πελαγία είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός σε απόσταση 21 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης του Ηρακλείου. Βρίσκεται ανάμεσα στους κόλπους της Λυγαριάς και του Μονοναύτη. Η Αγία Πελαγία είναι γνωστή, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, για τη μεγάλη σε έκταση παραλία της με τη ψιλή άμμο και τα ήρεμα κρυστάλλινα νερά της.

Τα σπίτια του οικισμού είναι χτισμένα αμφιθεατρικά προς τη θάλασσα και χαρακτηρίζονται για τη μοναδική τους αρχιτεκτονική πολυχρωμία. Αν θέλετε να περπατήσετε ανάμεσα στους μικρούς δρόμους του οικισμού θα ανακαλύψετε αρκετές εκκλησίες, όπως την Παναγία Ντελιγαρά, της Αγία Μαρίνα και το Ναό της Εύρεσης, που από τον τελευταίο πήρε και το όνομα του ο οικισμός. Επίσης, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το ξενοδοχείο μας, θα ανακαλύψετε τα απομεινάρια μιας αρχαίας πόλης, της Απολλωνίας.

Σε απόσταση αναπνοής από το ξενοδοχείο μας, μπορείτε να φτάσετε με τα πόδια στην καταπληκτική παραλία της Αγίας Πελαγίας, έκτασης περίπου 450 μέτρων. Η παραλία είναι πλήρως οργανωμένη με ξαπλώστρες και με πολλές επιλογές από καφετέριες, ταβέρνες και εστιατόρια. Επίσης, θα βρείτε μία σχολή κατάδυσης για να απολαύσετε μία υποβρύχια βόλτα ή να εξασκήσετε το αγαπημένο σας θαλάσσιο σπορ. 

Στον οικισμό λειτουργούν το περιφερειακό ιατρείο του Δήμου και αρκετά καταστήματα πρώτης ανάγκης, που βρίσκονται κυρίως κοντά και περιμετρικά της παραλίας της Αγίας Πελαγίας. Μην ξεχάσετε στη βόλτα σας να επισκεφτείτε και τα μικρά μαγαζάκια που είναι φορτωμένα με τουριστικά είδη και αναμνηστικά!