Η μικρή παραλία της Παντάνασσας απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα νότια από το ξενοδοχείο μας και βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το γραφικό λιμανάκι της Παντάνασσας. Το όνομα της οφείλεται στο μοναστήρι της Παντάνασσας το οποίο βρίσκεται στην κορυφή ενός πευκόφυτου λόφου πάνω από την παραλία.

Η πρόσβαση στην παραλία είναι αρκετά εύκολη καθώς μπορείτε να αφήσετε το όχημα σας στο διπλανό λιμανάκι, και στη συνέχεια να περπατήσετε τα λιγοστά μέτρα που σας απομένουν. Η παραλία συνδυάζει άμμο με βότσαλο και θεωρείται σχετικά βαθιά. Παρόλα αυτά, τα νερά της είναι συνήθως ήρεμα καθώς, λόγω του ανατολικού προσανατολισμού της, προστατεύεται σε μεγάλο βαθμό από τους βορειοδυτικούς ανέμους που πνέουν συχνά κατα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η παραλία δεν είναι ιδιαίτερα οργανωμένη, για αυτό καλό είναι να φέρετε μαζί σας ομπρέλες, καρεκλάκια και ψάθες. Σε περίπτωση που θελήσετε να τσιμπήσετε κάτι, χωρίς να χρειαστεί να απομακρυνθείτε πολύ από την παραλία, στο διπλανό λιμανάκι της Παντάνασσας υπάρχει ταβέρνα και καφετέρια.