Για όλους εσάς που απολαμβάνετε έναν περίπατο στην άγρια φύση, σκεφτείτε να κάνετε μια επίσκεψη στο όμορφο φαράγγι του Σαντορινιού. Το μικρό αυτό φαράγγι απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από το ξενοδοχείο μας, και βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά του Φόδελε και του Μάραθου.

Το φαράγγι είναι αρκετά μικρό με το μήκος του να φτάνει περίπου το 1.5 χιλιόμετρο. Έχει ιδιαίτερα πυκνή βλάστη και συνήθως υπάρχει νερό εως και την άνοιξη. Οι δύο αυτοί παράγοντες κάνουν την πρόσβαση αρκετά δύσκολη κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες, που το νερό είναι περισσότερο και οι λίμνες μεγαλύτερες. Το ρέμα που διαρρεει τον Σαντορινιό συγκεντρώνει τα νερά του από το κοντινό χωριό Μάραθος και τις δυτικές πλαγιές του όρους Πλατάνι. Στη συνέχεια, τα νερά αυτά χύνονται στο όμορφο ποτάμι του Φόδελε.

Ο περισσότερος κόσμος ξεκινάει ανάποδα από το ρέμα, έχοντας ως γραμμή αφετηρίας τη μονή του Αγίου Παντελεήμονα που βρίσκεται στα ανατολικά. Καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής, συναντάμε αρκετές λίμνες και όμορφους μικρούς καταρράκτες. Για όσους καταφέρουν να φτάσουν μέχρι το το τέλος της διαδρομής, ανταμείβονται με το θέαμα ενός εντυπωσιακού διπλού καταρράκτη, ο οποίος σχηματίζει μια όμορφη λίμνη από κάτω του η οποία αποκαλείται «του Αναστάση ο Κόλυμπος».